regelen, ontzorgen of meedenken: maatwerk is standaard

u heeft een aanspreekpunt voor al uw zaken

heldere tarieven

 
 

Zoeken

 

Inloggen op uw account E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten? inloggen Nog geen account? Klik hier
         
 
 

Nieuws  

FAVV heeft schrijven rondgestuurd .....

24 augustus 2018

Op 3 augustus 2018 heeft het FAVV een schrijven rondgestuurd mbt het wijzigen van de KB van 13 juli 2014 aangaande medische attesten:

Het koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne van 13 juli 2014 voorzag in bijlage III, hoofdstuk IV, punt 1: Personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen dienen door middel van een medisch attest te bewijzen dat geen enkele medische reden hun activiteit in de levensmiddelensector in de weg staat. 

Via een recent gepubliceerd besluit werd deze bepaling opgeheven. Dit houdt in dat personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen niet langer een medisch attest nodig hebben om hun activiteit in de levensmiddelensector uit te voeren. De operator moet echter wel nog steeds voldoen aan de bepalingen opgenomen in bijlage II, hoofdstuk VIII, "Persoonlijke hygiëne", van verordening (EG) nr. 852/2004 van 29 april 2004 van het Europees Parlement en de Raad inzake levensmiddelenhygiëne. 

De verplichting tot 3-jaarlijkse medische controle van operatoren die met (onbewerkt) voedsel in aanraking komen komt hierdoor te vervallen. Het gaat enkel om attesten mbt voedselveiligheid, attesten voor oa heftruckchauffeurs, en andere speciale activiteiten los van food safety blijven bestaan. De GFSI standaarden eisen geen medische screening op een vaste frequentie, er bestaat wel de verplichting van je personeel om te komen melden wanneer zij een medische aandoening hebben die een effect op de voedselveiligheid kan hebben. Dat blijft uiteraard gelden. 

Medische vragenlijsten als policy van het bedrijf kunnen blijven maar zijn geen wettelijke verplichting.   

Wil je graag meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via 00 32 (0)15 555900  of mail naar office@ns-quality.be.

Terug naar overzicht
 


© 2015 N&S Quality Consultants

N&S Quality Consultants B.V.

 

Mechelsesteenweg 120, 2860 Sint-Katelijne-Waver

 

t. 00 32 (0)15 555900

 

e. office@ns-quality.be, i. www.ns-quality.be